Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου


Promoting Organic Production, Enhancing Youth Employment ( P.O.P.E.Y.E. )

Προώθηση της βιολογικής παραγωγής, ενίσχυση της απασχόλησης των νέων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την 1η μέχρι της 5η Ιουλίου στο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κέντρο της Μητρόπολης Μόρφου στην Περιστερώνα το σεμινάριο: «Προώθηση της βιολογικής παραγωγής, ενίσχυση της απασχόλησης των νέων» (Promoting Organic Production, Enhancing Youth Employment ( P.O.P.E.Y.E. )

Στο πιο πάνω πρόγραμμα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου και εμπίπτει στο πλαίσιο του άξονα: «Νέοι σε Δράση» (Youth in Action). Στο πρόγραμμα, εκτός από την Κύπρο που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, συμμετέχουν οργανώσεις από τις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία και Ιταλία.

Το έργο Promoting Organic Production, Enhancing Youth Employment( POPEYE ), στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμός μας στοχεύει στην:

α) Εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της υπαίθρου και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε τοπικό επίπεδο

β) Ενίσχυση του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων στο έργο και τη θέλησή τους να συνεργαστούν σε ομάδες

γ) Εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ιστοσελίδων (web-design), καθώς και στη διαχείριση ψηφιακών στοιχείων του λογισμικού χαρτογράφησης (digital mapping)

Η συμμετοχή νέων από κοινότητες της περιοχής Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έφτασε τον αριθμό των σαράντα που είχαν ηλικίες από 14 μέχρι και 25 έτη.

Ομάδα δέκα νέων θα εκπροσωπήσει την Κύπρο τον προσεχή Φεβρουάριο του 2014 σε συνέδριο που θα γίνει στο Στρασβούργο. Ομάδα 80 νέων (περιλαμβανομένων και των 10 Κυπρίων) θα συζητήσουν για μια εβδομάδα και θα προτείνουν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρόπους προώθησης της Βιολογικής Γεωργίας με στόχο την απασχόληση των νέων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το Σεμινάριο στην Περιστερώνα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου